Ankara vizesi hakkinda hersey

Just another WordPress.com weblog

Hello world!

Welcome to WordPress.com. This is your first post. Edit or delete it and start blogging!

Temmuz 10, 2009 Posted by | Uncategorized | 1 Yorum

Ankara Antlasmasi basvuru icin gerekli belgeler -ozet liste -

1.   Pasaport
2.   Business plan
3.   Sirket Kayit belgeleri (Certificate of Incorporation, Memorandum and Articles of Association)
4.    Banka hesabinizin acildigi gunden beri butun Bank Statementlariniz (Banka hesabiniz yoksa neden olmadiginin izahi)
5.    Diploma ve Sertifikalariniz (cevirileri ile birlikte)
6.    CV veya kisa ozgecmis
7.    iki adet vesikalik fotografiniz
8.    Kira oduyorsaniz kira kontratiniz, kira odemiyorsaniz ev sahibinden bunu belirten bir mektup, ayrica buna faturalarin dahil olup olmadigi
9.   Eger oduyorsaniz Council Tax faturasi
10.   Ingiltere’ye geldiginiz tarihten itibaren nasil gecindiginizin belgesi, calistiysaniz maas bordrolariniz (payslips), baskalarindan maddi destek aldiysaniz o kisi(ler)den mektup
11.   Is kurmaniza yetecek para birikiminiz oldugunu gosteren belgeler, isiniz size para kazandirana kadar 2-3 ay yetecek para varmi, varsa belgeleri (bank statements, havale makbuzu, vs) kurulacak isin ihtiyaclarina gore olmalidir.
12.   Varsa Polis Kayit belgesi (Police Registration Certificate)
13.   isinizin reklamini nasil yapiyorsunuz, varsa gazete reklam kupurleri veya gazetelerden alinmis reklam fiyat listesi (quote)
14.   Varsa kartvizit, liflet veya bunlarin basimi icin alinan fiyat listesi (quote)
15.   Mevcut yada potansiyel musterilerinizden sizden mal alacaklarina yada hizmetlerinizden faydalanacaklarina dair yakin tarihli referans mektuplari
16.   Bugune kadar kurmayi dusundugunuz isinizle ilgili ne gibi hazirliklar yaptiniz, varsa belgeleri
17.   ise gitmek icinkendi arabanizimi kullanacaksiniz yoksa toplu tasima araclarinimi tercih edeceksiniz?
18.   Toplu tasima araclarini tercih edecekseniz seyahat ucretlerinizin ne kadar tutacaginin tahmini dokumu
19.   Eger isiniz icin kendi aracinizi kullanacaksaniz aracin her turlu masrafinin tahmini dokumu (or: arac sigortasi, petrol, MOT, Road Tax, vs, vs)
20.   Varsa yaninizda calisan iscilerin maas bordrolarinin 1’er adet kopyalari
21.   Isciniz varsa “Employers Liability” Sigortasi mutlaka yaptirmalisiniz
22.   Public Liability Sigorta belgeleri veya internetten temin edilmis fiyat listesi (quote)
23.   Gida sektorunde calisacaksaniz Food & Hygiene Sertifikaniz
24.   Corporation Tax (Sirket vergisi) oduyorsaniz odediginize dair ilgili evrak
25.   VAT oduyorsaniz odediginize dair ilgili evrak
26.   Vergi oduyorsaniz ‘Tax Return’ belgesi
27.   Banka kredisi aldiysaniz bununla ilgili evraklar
28.   Aylik telefon, gida ve giyecek masraflariniz ne kadar, varsa bu giderlerin fis ve faturalari
29.   Isyeri icin kira oduyorsaniz kontratiniz, lease belgeniz; Evden calisacaksaniz evsahibinizin buna onay verdigine dair mektup, ve bunun icin fazladan para alip almayacagini bildiren mektup
30.   Sigorta primi (National Insurance) odediyseniz bunu gosteren evraklar

ayrintili liste icin ..http://forum.ankaravizesi.co.uk/ankara-anlasmasi-belgeler/

Temmuz 10, 2009 Posted by | Ankara anlasmasi sirket kurma | | Yorum bırakın

İngiltere'de üniversite okumak için profesyonel danışmanlık almak ne işimize yarar?

Temmuz 8, 2009 Posted by | Videolar | | Yorum bırakın

İngiltere'de üniversite eğitimi için okul seçerken nelere dikkat etmek gerekir?

Temmuz 8, 2009 Posted by | Videolar | | Yorum bırakın

İngiltere'de üniversiteye giderken bir yandan da çalışmak mümkün mü?

Temmuz 8, 2009 Posted by | Videolar | | Yorum bırakın

Ankara anlasmasi Vizesi hakkında sorular (S.S.S)

Ankara anlasmasi Vizesi hakkında Sorular

Sıkça Sorulan Sorular

ECAA – Avrupa Birliği Ortaklık Anlaşması İş Vizesi Ankara anlasmasi vizesi

* Bu vizeye her Türk vatandaşı başvurabilir mi?
* Türkiye’de ikamet ediyorum. Bu vizeye Türkiye’den başvurabilir miyim?
* Bu vizeye başvurmak için ne kadar sermayem olmalı?
* Bu vizede ne tür işler yapabilirim? İstediğim işi yapmakta serbest miyim?
* Başvurum olumlu sonuçlanırsa, kaç yıllık vize alabilirim?
* Bu vize ile ilerde süresiz oturum izni alabilir miyim?
* Vizeye başvuru yaptıktan sonra, sonucunu beklemeden çalışmaya başlayabilir miyim?
* Bu vizeye başvurmak için İngilizce bilmek zorunda mıyım?
* Bu vize ile bir başkasının işyerinde çalışabilir miyim?
* ECAA Self Employer – İş Kurma Vizesi danışmanlık ücretiniz nedir?

Bu vizeye her Türk vatandaşı başvurabilir mi?

İngiltere’de bulunan her TC Vatandaşı bu vizeye başvurabilir. Avrupa Adalet Divanı’nda görülen Darı ve Tüm davası sonucunda, bu vizeye başvuru yapmak için, İngiltere’de yasal olarak bulunmak zorunlu değildir. Bu nedenle, öğrenci, turist, ziyaretçi, aupair veya herhangi bir başka vize türü ile bulunanların yanısıra, vize süresi dolan ve İngiltere’de kaçak olarak bulunanların da bu vizeye başvurması mümkündür.

Türkiye’de ikamet ediyorum. Bu vizeye Türkiye’den başvurabilir miyim?

İngiltere İçişleri Bakanlığı, Türkiye’den bu vizeye yapılan başvuruları kabul etmemektedir ancak bununla ilgili çalışmalar devam etmektedir. Kısa bir süre içinde, Türkiye’den yapılan başvuruların da kabul edileceği açıklanmıştır.

Bu vizeye başvurmak için ne kadar sermayem olmalı?

İşinizi kurmaya yetecek düzeyde sermayeniz olmalıdır. Örneğin: Serbest web tasarımcısı olarak çalışacaksanız, bir bilgisayara, kartvizite, yerel gazetelerde işinizle ilgili reklam vermeye ihtiyaç duyarsınız. Bunlar için ortalama 600 ile 1000 sterlin arasında bir sermaye yeterlidir. Ancak Londra’da bir restaurant açmayı planlıyorsanız, yer kirası, malzemeler, alet ve edevatlar için ortalama 100 bin sterlininiz olmalıdır.

İşinizi kurmaya yetecek düzeyde sermayenizin olmasının yanısıra, işinizden yeterli gelir elde edene kadar geçecek sürede kişisel yaşam masraflarınızı karşılayacak düzeyde bir paranız olmalı veya işinizden gelir elde edene kadar günlük yaşamınızı idame edecek paranın Türkiye’den geleceğini ispatlamanız gerekir.

Bu vizede ne tür işler yapabilirim? İstediğim işi yapmakta serbest miyim?

Doktor, diş hekimi, avukat gibi özel izin gerektiren meslekler dışında kalan her tür YASAL işi yapabilirsiniz. Boya badana işinden, motorlu kurye işine kadar; cafe ve restaurant işletmeciliğinden pazarcılığa kadar her tür işi yapmanız mümkündür.

Başvurum olumlu sonuçlanırsa, kaç yıllık vize alabilirim?

İlk başvurunuzda size 1 yıllık vize verilir. Bu süre sonunda iş planınızı ne ölçüde gerçekleştirdiğinize bakılır ve kendinize yetecek kadar gelir sağladığınız görülürse, size 3 yıllık vize daha verilir. Toplam 4 yıllık süre sonunda, süresiz oturum iznine başvuru yapabilirsiniz.

Bu vize ile ilerde süresiz oturum izni alabilir miyim?

Bu vize ile İngiltere’de 4 yıl kendi işinizde çalıştıktan sonra, süresiz oturum iznine başvurabilirsiniz. Hatta, süresiz oturum izni aldığınızda, belli bir bekleme süresi sonrasında İngiltere Vatandaşlığı’na da başvuru yapabilirsiniz.

Vizeye başvuru yaptıktan sonra, sonucunu beklemeden çalışmaya başlayabilir miyim?

Hayır. Mevcut vizeniz, iş kurup çalışmanıza izin vermediği sürece; ECAA – Ankara Anlaşması Self Employer vizesi alana kadar, işinize başlayamazsınız. Bunun aksine bir davranış, başvurunuzun olumsuz sonuçlanmasına neden olur.

Bu vizeye başvurmak için İngilizce bilmek zorunda mıyım?

Bu tamemen ne iş yapacağınıza bağlı. Eğer yapacağınız iş İngilizce bilmenizi gerektirmiyorsa, (örneğin: İngiltere’de yaşayan Türklere yönelik bir iş yapacaksanız)İngilizce bilmek zorunda değilsiniz. Yapacağınız iş, günlük yaşamda kullanılan ortalama İngilizce bilgisi gerektiriyorsa (örneğin: Berber, kuaför, web tasarımcısı olarak iş yapacaksanız), işinizi gerçekleştirmeye yetecek düzeyde İngilizce bilmelisiniz.

Yapacağınız işin bir gereği olarak müşterilerinizle olan diyaloglarda, çalıştıracağınız elemanların İngilizce bilgisini kullanacağınızı bildirmeniz durumunda (örneğin: bir mağaza açacaksanız ve müşterilerinize siz değil, çalıştıracağınız elemanlar satış yapacaksa) ingilizce bildiğinizi ispatlamak zorunda kalmazsınız. Ancak bunun için çalıştıracağınız elemanlara yapacağınız ödemelerin artacağını, dolayısıyla sermaye maliyetinizin de yükseleceğinizi göz önünde tutmalısınız.

Bu vize ile bir başkasının işyerinde çalışabilir miyim?

Bu vize ile sadece fatura keserek iş yapabilirsiniz. Maaşlı olarak bir başka işyerinde çalışamazsınız.

Temmuz 6, 2009 Posted by | Ankara anlasmasi sirket kurma | | Yorum bırakın

Ankara Anlaşması Basvurusunda Aranılan Sermaye Miktarı

Ankara Anlaşması Basvurusunda

Aranılan Sermaye Miktarı

Sermayenizin sizin yapmayı planladığınız işi kurmanıza ve süreç içerisinde işinizi yürütmenize yetecek kadar olması Ankara anlasması basvurunuzdaki en önemli kıstaslardan birisidir.

Sermaye yeterliliği tamamiyle yapmayı plandıgınız iş ile ilişkilidir . Sermaye yeterliğininin yanında isiniz kuruluncaya ve  işinizin sizi gecindirincegi zamana kadar ek bir mevduatın hesabınızda bulunması basvurunuzun daha ınandırıcı olmasını sağlayacaktır.

Örnek  : A kisisi serbest meslek sahibi  (self employed ) olarak marangozluk yapmak istemektedir . Kisi iş adresi olarak evini gostererek ,musterilerden gelen telefon ,email vb gibi taleplere cevap vermek uzere bir is planı olusturmak istemektedir

Okumaya devam et

Haziran 30, 2009 Posted by | Ankara anlasmasi sirket kurma | | Yorum bırakın

İngiltere'nin üniversite sistemi Türkiye'den farklı mı?

Haziran 29, 2009 Posted by | Videolar | Yorum bırakın

İngiltere'de üniversite eğitimi için burs imkanları var mı?

Haziran 29, 2009 Posted by | Videolar | Yorum bırakın

İngiltere'de üniversiteler hangi kriterlerle öğrenci alıyor?

Haziran 29, 2009 Posted by | Videolar | Yorum bırakın

Takip Et

Her yeni yazı için posta kutunuza gönderim alın.