Ankara vizesi hakkinda hersey

Just another WordPress.com weblog

Ankara anlasmasi Vizesi hakkında sorular (S.S.S)


Ankara anlasmasi Vizesi hakkında Sorular

Sıkça Sorulan Sorular

ECAA – Avrupa Birliği Ortaklık Anlaşması İş Vizesi Ankara anlasmasi vizesi

* Bu vizeye her Türk vatandaşı başvurabilir mi?
* Türkiye’de ikamet ediyorum. Bu vizeye Türkiye’den başvurabilir miyim?
* Bu vizeye başvurmak için ne kadar sermayem olmalı?
* Bu vizede ne tür işler yapabilirim? İstediğim işi yapmakta serbest miyim?
* Başvurum olumlu sonuçlanırsa, kaç yıllık vize alabilirim?
* Bu vize ile ilerde süresiz oturum izni alabilir miyim?
* Vizeye başvuru yaptıktan sonra, sonucunu beklemeden çalışmaya başlayabilir miyim?
* Bu vizeye başvurmak için İngilizce bilmek zorunda mıyım?
* Bu vize ile bir başkasının işyerinde çalışabilir miyim?
* ECAA Self Employer – İş Kurma Vizesi danışmanlık ücretiniz nedir?

Bu vizeye her Türk vatandaşı başvurabilir mi?

İngiltere’de bulunan her TC Vatandaşı bu vizeye başvurabilir. Avrupa Adalet Divanı’nda görülen Darı ve Tüm davası sonucunda, bu vizeye başvuru yapmak için, İngiltere’de yasal olarak bulunmak zorunlu değildir. Bu nedenle, öğrenci, turist, ziyaretçi, aupair veya herhangi bir başka vize türü ile bulunanların yanısıra, vize süresi dolan ve İngiltere’de kaçak olarak bulunanların da bu vizeye başvurması mümkündür.

Türkiye’de ikamet ediyorum. Bu vizeye Türkiye’den başvurabilir miyim?

İngiltere İçişleri Bakanlığı, Türkiye’den bu vizeye yapılan başvuruları kabul etmemektedir ancak bununla ilgili çalışmalar devam etmektedir. Kısa bir süre içinde, Türkiye’den yapılan başvuruların da kabul edileceği açıklanmıştır.

Bu vizeye başvurmak için ne kadar sermayem olmalı?

İşinizi kurmaya yetecek düzeyde sermayeniz olmalıdır. Örneğin: Serbest web tasarımcısı olarak çalışacaksanız, bir bilgisayara, kartvizite, yerel gazetelerde işinizle ilgili reklam vermeye ihtiyaç duyarsınız. Bunlar için ortalama 600 ile 1000 sterlin arasında bir sermaye yeterlidir. Ancak Londra’da bir restaurant açmayı planlıyorsanız, yer kirası, malzemeler, alet ve edevatlar için ortalama 100 bin sterlininiz olmalıdır.

İşinizi kurmaya yetecek düzeyde sermayenizin olmasının yanısıra, işinizden yeterli gelir elde edene kadar geçecek sürede kişisel yaşam masraflarınızı karşılayacak düzeyde bir paranız olmalı veya işinizden gelir elde edene kadar günlük yaşamınızı idame edecek paranın Türkiye’den geleceğini ispatlamanız gerekir.

Bu vizede ne tür işler yapabilirim? İstediğim işi yapmakta serbest miyim?

Doktor, diş hekimi, avukat gibi özel izin gerektiren meslekler dışında kalan her tür YASAL işi yapabilirsiniz. Boya badana işinden, motorlu kurye işine kadar; cafe ve restaurant işletmeciliğinden pazarcılığa kadar her tür işi yapmanız mümkündür.

Başvurum olumlu sonuçlanırsa, kaç yıllık vize alabilirim?

İlk başvurunuzda size 1 yıllık vize verilir. Bu süre sonunda iş planınızı ne ölçüde gerçekleştirdiğinize bakılır ve kendinize yetecek kadar gelir sağladığınız görülürse, size 3 yıllık vize daha verilir. Toplam 4 yıllık süre sonunda, süresiz oturum iznine başvuru yapabilirsiniz.

Bu vize ile ilerde süresiz oturum izni alabilir miyim?

Bu vize ile İngiltere’de 4 yıl kendi işinizde çalıştıktan sonra, süresiz oturum iznine başvurabilirsiniz. Hatta, süresiz oturum izni aldığınızda, belli bir bekleme süresi sonrasında İngiltere Vatandaşlığı’na da başvuru yapabilirsiniz.

Vizeye başvuru yaptıktan sonra, sonucunu beklemeden çalışmaya başlayabilir miyim?

Hayır. Mevcut vizeniz, iş kurup çalışmanıza izin vermediği sürece; ECAA – Ankara Anlaşması Self Employer vizesi alana kadar, işinize başlayamazsınız. Bunun aksine bir davranış, başvurunuzun olumsuz sonuçlanmasına neden olur.

Bu vizeye başvurmak için İngilizce bilmek zorunda mıyım?

Bu tamemen ne iş yapacağınıza bağlı. Eğer yapacağınız iş İngilizce bilmenizi gerektirmiyorsa, (örneğin: İngiltere’de yaşayan Türklere yönelik bir iş yapacaksanız)İngilizce bilmek zorunda değilsiniz. Yapacağınız iş, günlük yaşamda kullanılan ortalama İngilizce bilgisi gerektiriyorsa (örneğin: Berber, kuaför, web tasarımcısı olarak iş yapacaksanız), işinizi gerçekleştirmeye yetecek düzeyde İngilizce bilmelisiniz.

Yapacağınız işin bir gereği olarak müşterilerinizle olan diyaloglarda, çalıştıracağınız elemanların İngilizce bilgisini kullanacağınızı bildirmeniz durumunda (örneğin: bir mağaza açacaksanız ve müşterilerinize siz değil, çalıştıracağınız elemanlar satış yapacaksa) ingilizce bildiğinizi ispatlamak zorunda kalmazsınız. Ancak bunun için çalıştıracağınız elemanlara yapacağınız ödemelerin artacağını, dolayısıyla sermaye maliyetinizin de yükseleceğinizi göz önünde tutmalısınız.

Bu vize ile bir başkasının işyerinde çalışabilir miyim?

Bu vize ile sadece fatura keserek iş yapabilirsiniz. Maaşlı olarak bir başka işyerinde çalışamazsınız.

Temmuz 6, 2009 - Posted by | Ankara anlasmasi sirket kurma |

Henüz yorum yapılmamış.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: